Met ingang van 25 februari 2022 zijn de Coronamaatregelen grotendeels versoepeld. Misschien kijkt u er erg naar uit om met minder maatregelen weer met elkaar te mogen gaan zingen en misschien vindt u het ook best spannend om weer samen te zijn zonder de bekende regels. Wij leggen u uit hoe we de komende periode vorm willen gaan geven.

Adviezen vanuit de overheid blijven onder andere:

• Volg de hygiëne adviezen.

• Geef elkaar de ruimte, 1,5 meter afstand blijft een veilige afstand.

• Gaat u naar een drukke plek waar veel mensen zijn? Doe dan een zelftest.

• Zorg voor voldoende frisse lucht.

• Corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en doe een test.

Ook vanuit Koornetwerk NL zijn zowel tijdens koorrepetities als bij uitvoeringen, de versoepelingen doorgevoerd.

Vanaf woensdag 2 maart betekent dit voor ons koor voor de komende tijd het volgende:

• U hoeft geen 1,5 meter afstand meer te houden.

• Wij scannen geen QR-codes meer, het coronatoegangsbewijs (QR-code) is vanuit de overheid niet meer verplicht bij het zingen in een koor.

Uitzondering: voor concerten of evenementen op locaties binnen zonder vaste zitplaatsen met meer dan 500 mensen geldt dat iedereen een negatieve testuitslag (1G) moet laten zien via Testen voor Toegang met gebruikmaking van de CoronaCheck-app of een papieren bewijs. Dit zal niet zo gauw van toepassing zijn op uitvoeringen/concerten van ons koor.

• U hoeft geen mondkapje meer te dragen.

• In de pauze hoeft u niet meer op uw stoel te blijven zitten, u kunt weer pauze houden zoals we dat gewend waren.

• U hoeft zich niet meer vooraf op te geven voor de koorrepetitie

• We hanteren geen maximaal aantal koorleden, iedereen is welkom.

Deze afspraken en adviezen blijven gelden:

• Bij klachten testen en niet naar de koorrepetitie komen!

• Een zelftest doen voordat u een plek bezoekt waar veel mensen zijn (zoals een koorrepetitie), is nog wel het advies vanuit de overheid, dit is niet verplicht en u maakt hier zelf een keuze in.

• Meldt u altijd af als u verhinderd bent.

• Doe de gezondheidscheck voor u naar de koorrepetitie komt.

• Vanwege een goede verhouding van het aantal mensen tot de ruimte waarin we repeteren m.b.t. de ventilatie, blijven we voorlopig in de kerk repeteren. We blijven in de pauze de kerk doorluchten.

• We houden voor de komende weken nog wel wat ruimte tussen de koorleden tijdens het zingen om te wennen aan deze nieuwe situatie, we gaan nog niet gelijk schouder aan schouder staan. We houden 1 stoel tussen iedereen vrij.

• We respecteren de ruimte die een ieder nodig heeft. Dus mocht iemand het prettig vinden om nog wel 1,5 meter afstand te houden, dan houden we daar rekening mee en geven we elkaar de ruimte, zodat een ieder zich veilig voelt tijdens de koorrepetitie.

• Aan de zijkanten creëren we plaatsen op 1,5 m afstand, voor degenen die dat prettig vinden. Geeft u het aan als u hier gebruik van wilt maken bij Merian of Anne.

Koorrepetitie tijd is weer van 19.45-21.45 uur.

We hopen als koorbestuur en dirigent dat we de komende periode weer velen van u mogen ontmoeten tijdens de koorrepetities en rekenen op uw enthousiasme en medewerking bij de komende uitvoeringen! We hopen er een mooie nieuwe periode van te mogen maken met elkaar!

Vriendelijke groet,

namens dirigent en koorbestuur,