7 en 8 september – 15.00 uur – Lloyd Multiplein

Tijdens de Welerdhavendagen

Toegang gratis

Delfshaven heeft een rijke historie als het gaat om het komen en gaan van mensen. Adios vaderland, Adios Nederland. Achter dit Adios schuilen vele verhalen. Maar wie kent die verhalen nog? Muziekgroepen van verschillende culturen leiden u door dit kleurrijke verleden. Elke groep bezingt haar eigen verhaal, verhalenvertellers rijgen de verhalen aaneen. Met hun muziek geven zij een nieuwe en eigentijdse kijk op de geschiedenis van dit mooie stukje Rotterdam.
  Kom kijken en luisteren naar dit spectaculaire muziekfestijn vol verrassing en verbinding. Iedereen is van harte welkom!

Klik hier om alvast in de stemming te komen

Over de Locatie

Adios wordt uitgevoerd aan de Schiehaven, tegenover podiumschip De Fighter en voor het Maaskantgebouw (Lloyd Multiplein).  De plek in Rotterdam die zo belangrijk is geweest in de (koloniale)geschiedenis als het gaat over het komen en gaan van mensen. Ook de plek waar ooit de Koninklijke RotterdamseLloyd Afrika, Amerika en Europa aan elkaar verbond.

Deelnemende Koren en muziekgroepen

• Sima Nos é So Nos, traditioneel zang en dans (Kaapverdiaans)
  • Christelijk Gemengd koor Delfshaven (Nederlands)
  •  Rysk (Rotterdam Yurttan Sesler Korosu, Turks)
  • Al Wahda koren(Marokkaans)
  • Subeza (koor Surinaams)
  •  Het Rotterdams Jongenskoor en violiste Helena Sokolova (Nederlands)
  •  Carmel (Joods)
  •  Jawa Mix – Kridha Budaya (Javaans/Surinaams)

En verder

• Verhalenvertellers: uit de verschillende groepen
  • Regie: Bert Schuiling

Adios is mede mogelijk gemaakt door Grounds, Het Rotterdams Volkstheater, Stichting Pelgrim Harbour en de gemeente Rotterdam.