Het INTORNO ensemble zingt 21 juni muziek uit de voorstelling: Brieven aan Luther. Op bijna experimentele wijze toonzette de Nederlandse componist Jacob van Obrecht, de muzikale leermeester van Erasmus, het werk Missa Fortuna Desperata. Het was in zijn tijd gebruikelijk muziek ge componeren rond melodieën die bekend waren bij de gelovigen. Met het toevoegen van nieuwe noten rondom zo’n melodie ontstond weer een heel ander muziekstuk, met toch herkenbare elementen van het oorspronkelijke lied. Deze muziek staat in contrast met de psalmen van Goudimel die ook gezongen worden tijdens dit concert. Want, alhoewel beiden stammen uit dezelfde eeuw, zijn de melodieën van de getoonzette psalmen van Goudimel in onze eeuw nog steeds bekend, maar veel andere melodieën zoals die, die Jacob van Obrecht  heeft gebruikt, zijn voor ons inmiddels verloren gegaan. Tijdens dit bijzonder concert kunt u er weer enkele fragmenten uit beluisteren.

Het ensemble bestaat uit:

Jorg Delfos, counter tenor
David van der Braak, tenor