• Vier de lente in Historisch Delfshaven!

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei vieren we de lente in Historisch Delfshaven. De stichting Pilgrim Harbour organiseert in dit weekend de eerste editie van Delfshaven Lentefestival. Deze stichting wil, sinds haar oprichting in 2017, haar bijdrage leveren om Historisch Delfshaven beter op de kaart te zetten. Om met haar activiteiten Historisch Delfshaven voor de bewoners, de ondernemers en ook voor de bezoekers aantrekkelijker te maken.

Het evenement vindt plaats op het Piet Heynsplein, nabij de Achterhaven en de Havenstraat. Zaterdag begint het om 14 uur, gezellig samenkomen met een hapje en een drankje. Een DJ warmt het plein op, daarna treden er diverse muzikanten op. Aymar Torres heeft een liefde voor Latin muziek en in het bijzonder Braziliaanse bossa nova. Daarna beklimt Ebou Gaye Mada met begeleiding het podium, bekend van de populaire band Boka de Banjul, die combineert de Gambiaanse Mbalax met muziek van over de hele wereld als Afrobeat, jazz, rock en reggae. Tot slot brengt de band Ragmob de Honky Tonk, Hillbilly en Western Swing muziek tot leven. De avond eindigt rond 22 uur.

Zondag is een echte familiemiddag, er zal muziek zijn en we gaan tekenen en schilderen aan de kade met kinderen. Het gebied kenmerkt zich door de nadruk die er is op kunst, het Montmartre aan de Nieuwe Maas. Van oudsher wonen er al veel kunstenaars in dit pittoreske gebied, een van de bekendste is toch wel Kees van Dongen. Onder leiding van Kinderatelier Punt5 en Vera Harmsen gaan we zorgen dat deze traditie wordt voortgezet, misschien zien we de opvolger van Kees wel aan het werk. Er zijn pannenkoeken, die kunnen de kinderen zelf versieren. Verder is er muziek, er zijn optredens van onder andere het koor CGK Delfshaven, Joyfull Inspiration, Worship & Praise, Kaseko formatie G en The Outcry. Deze middag wordt gepresenteerd door Dolores Hart en er is ook spoken word door Peter Hommel. Trakteer jij je moeder op een zelfgemaakte tekening of schilderijj?

Voor meer informatie en programma over dit Lentefestival en andere activiteiten in Historisch Delfshaven, bezoek de website www.historischdelfshaven.nl

Print Friendly, PDF & Email